Tre solskinshistorier fra Beates hjem

Kjære støttepartner

 

Høsten er over og dagene blir mørkere. Selv bruker jeg mye av ettermiddagen hjemme under ett pledd med tente lys. Når dagene føles kortere sitter jeg mye og tenker på India. Hvordan de har det, om de savner oss og ikke minst om alle er friske. I det siste brevet fra India fortalte Varughese at han er så takknemlig overfor stiftelsen og alle faste støttepartnere og de som bidrar med enkelt beløp. Mye har skjedd de siste årene. Vi har mye å glede oss over. Tusen takk til alle som har vært med å bidra!

Hver og en av oss er med på å bygge opp fremtiden for mange av de barna som ellers ikke hadde hatt en fremtid, barn som ikke kan bli tatt vare på av familien sin eller som ikke har familie.

Det er mange av dere som spør hvordan det går med barna etter de har forlatt Beates hjem. Det er mange hundre barn som har vært innom barnehjemmet alle disse årene og etter det vi vet, klarer de seg bra alle sammen.

Sadhana Bheem kom til barnehjemmet som liten jente fordi begge foreldrene døde. Hun hadde en bestemor som tok vare på henne inntil hun ble syk og ikke klarte det lenger.

Hun ble plassert på barnehjemmet av myndighetene og Saramma tok imot henne.

Hun ble elsket og tatt vare på og utviklet seg godt både på skolen og på det personlige plan.

Hun flyttet ut etter endt skolegang og jobber nå som sekretær i ett privat firma.

 

Savithri Kumari er fra en av nabo øyene til Andaman, familien var hinduister.

De synes hun var en byrde og ville ikke ha henne og hun ble plassert på trappen til Beates hjem og forlatt. Mor Saramma viser aldri noen bort og tok til seg jenta som sin egen. Hun blomstret fort opp under omsorg og hun ble godt likt av både voksne og barn. Hun viste seg å være en omsorgsperson og elsket å leke med de små barna. Etter hvert tok hun over som leder for lovsangen på hjemmet og hun elsket å synge. På skolen fikk hun topp karakterer. Hun har flyttet tilbake til sin landsby på naboøyene og har tatt skreddersøm som utdannelse. Hun har klart å gjøre syingen til ett levebrød og forsørger seg selv. Fra tid til annen besøker hun Beates hjem og alle de små barna som hun er så glad i.

Rajitha Kumari kom også til Beates hjem som liten, også hun foreldreløs. Hun bodde flere år sammen med de andre men er nå gift med en lastebilsjåfør og bor i Port Blair som er hovedstaden på øya. Lik mange av de andre barna som nå er voksne og har flyttet ut bruker Rajitha også fritiden sin på å jobbe på Beates hjem med det som måtte være nødvendig. Hun er lykkelig gift og håper på egne barn snart.

Mye å glede seg over.

 

Dette er gevinsten: at alle barna som har bodd på hjemmet, klarer seg nå på egen hand. De vil alltid ha noen som bryr seg om dem – “Familien på Beates hjem”!

 

 

For stiftelsen av Beates hjem

Lilly Ann Waage Jenssen

Fredrik Schmidt

Young man from the south of norway, who tries to make an honest living of making some great websites!